top of page

Kiltalaiset Kaoliinifestareilla
Kesäisenä syyskuun lauantaina 9.9. seitsemän kiltalaista hurautti Mallusjoelle Lasi- ja Keramiikkakeskus Kuuhun Kaoliinifestivaaleille. Festarit olivat päätösjuhla Kuun ensimmäiselle kansainväliselle puupolttosymposiumille. Kaoliinifestarit olivat järjestyksessään toiset, sillä viime vuonna kaoliiniapajilla Kainuussa järjestettiin ensimmäinen villisavifestari.

 

Aurinkoinen päivä alkoi symposiumin näyttelyyn tutustumisella. Silmäkarkkia löytyi joka puolelta, sillä teokset oli ripoteltu ympäri pihaan. Teosten lisäksi oli ihanaa päästä tutustumaan keramiikkakeskuksen upeaan anagama-uuniin, jossa näyttelynkin teokset olivat lieskansa ylleen saaneet. Oli ilo nähdä ja kuulla symposiumin taitelijoiden savitarinoita. Symposiumin taiteilijat olivat Elysia Athanatos (Kypros), Nancy Fuller (Skotlanti), Beatrice Keleriene (Liettua), Aigi Orav (Viro), Paula Ruuttunen (Suomi), Kate Waltman (USA) ja Jari Vesterinen (Suomi). 
 

Pihapiiristä löytyi myös kaoliinikauppa, vihannestori, lottery pottery -arpajaispiste, kaffelaa ja kaikkea muuta ihmeteltävää. Paikka täyttyi iloisista ja innostuneista villisaven ystävistä ja puheensorina ja nauru raikasi. Päivään mahtui iloisia jälleennäkemisiä ja uusiin ihmisiin tutustumista. 

 

Kiltalaiset nauttivat päivästä täysin siemauksin ja keramiikkaarpajaisissakin kävi meillä hyvä onni. Lähdimme kohti kotia ja kaikilla oli suupielet kohti taivasta. Suuri kiitos tapahtumasta kaikille järjestäjille!

 

Tässä linkki koostevideoon päivästä: https://www.instagram.com/p/CxAT8RwtVlc/

bottom of page